Personuppgifter

Vi behöver spara och behandla personuppgifter om dig, så som namn, adress, personnummer, inkomstuppgifter, objektsnummer, e-post, i vissa fall kontonummer. Syftet med en sådan behandling är för att kunna fullgöra våra åtaganden som har med din bostadsansökan och/eller ditt hyresavtal att göra.

De personuppgifter som vi behandlar är främst de du själv delar med dig av i din bostadsansökan. Den lagliga grunden för att behandla dina personuppgifter är med stöd av samtycke och för att vi, när du blir hyresgäst hos oss,ska kunna fullgöra och administrera våra skyldigheter som hyresvärd och avtalspart.

Dina uppgifter kommer att sparas så länge du är aktuell som bostadssökande eller hyresgäst hos oss men vissa uppgifter måste vi spara i minst två år därefter som till exempel hyresavtalet och studieintyg. Uppgifter om dig som finns i vårt bokföringsmaterial, till exempel betalningar, kommer vi att spara i sju år inklusive innevarande år.

De personuppgifter vi behandlar om dig kan komma att delas med andra myndigheter, exempelvis Skatteverket, banken, Försäkringskassan och SCB. Vi kan även komma att dela dina personuppgifter med leverantörer av datasystem och entreprenörer vid renovering/åtgärder i din lägenhet, så kallade personuppgiftsbiträden. Om personuppgiftsbiträden överför dina uppgifter till ett land utanför EU så är de skyldiga att se till att uppgifterna skyddas enligt EUs regler.

Personuppgiftsansvarig är Håbohus AB, Box 24, 746 21 Bålsta. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta oss på habohus@habohus.se eller 0171- 46 88 00.

Du når vårt dataskyddsombud på kommun@habo.se eller 0171-525 00. Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.