Gårdsvandringarna

Bild från gårdsvandring
Område  Plats Synpunkt  Åtgärd
Dalvägen  Boulebanan  Något för äldre barn att leka med  Håbohus har gjort i ordning lekplatsen för yngre barn. En stor kostnad att göra iordning en lekyta för äldre barn, utrymme finns inte i budget. 
Dalvägen  Boulebanan  Staket vid boulebanan/lekplatsen och ut mot vägen  Håbohus ska titta på detta och se om det går. 
Dalvägen  vägen in  Sätt tillbaka guppet inne på området  Utfört
Dalvägen  Skyltar   Sätt upp gångfartsområde och parkering förbjuden  Håbohus ser vad de kan göra under hösten 2024. 
Dalvägen  Gamla cykelstället  Ta bort plattorna Utförs under hösten 2024. 
Dalvägen  Moloken närmast husen  stenläggningen uppluckrad  Utförs under hösten 2024. 
Dalvägen  parkeringen 51  Kolla upp om den används, gör till besöksparkering annars.  Ytan är för liten att göra gästparkering på. 
Håbovägen  Baksidan Ta bort äppelträdet vars ena gren har fallit  Utfört. 
Håbovägen  Huset  Hängrännorna, Hyresgästerna tror de behöver rensas  kommer ingå i ronderingsarbete som börjar under 2024. 
Håbovägen  Gräset på framsidan längst upp  Finns en önska om en pergola Görs inte nu, Håbohus och Hyresgästföreningen ska höra med alla hyresgäster om det ska göras något där för att stärka inflytandet. 
Kalmarsand  Mitt emot restaurangen  Håbohus röjt vilket är fint, hyresgästerna önskar att det fixas till lite mer  Det tas i skötselplanen när träden ska beskäras. 
Kalmarsand  Allmänt  Flytta/ta bort askkoppar från papperskorgarna  Utfört 
Kalmarsand  Parkering vid längorna förstärk belysningen  Håbohus börjar titta på det, görs i sammanband med ett större övergripande arbete av belysningen. 
Kalmarsand  Entréerna  Fönstertvätt, görs det högst upp  Kollas upp hösten 2024 
Kalmarsand  Återvinningsrummet  Blivit lovade att det ska målas om hyresgästerna håller ordning  Utgår, kommer ej göras i närtid. 
Kalmarsand  Körsbärsträden på baksidan  Ska något göras med körsbärsträden?  Kommer ingå i skötselplaner. 
Kalmarsand  Bänken mellan 2b och 2c (baksidan)  papperskorg önskas Utförs under hösten 2024. 
Kalmarsand  Gräsmattan på baksidan 2b  önskas bärbuskar  Utgår, Håbohus planterar inte bärbuskar i nuläget .
Kalmarsand  Vägen in i området  Önskas en säker gångväg för cykel och barn ner till kommunens GC-väg Utgår. Svårt att hitta en smidig lösning som säkrar gång- och cykelvägar hela vägen. 
Kalmarsand  Rabatten vid infarten  Sköt om  Kommer börja tas hand hösten 2024/våren 2025. 
Kalmarsand  Förrådet på första parkeringen när man kommer in  Dörrstopp önskas, finns inte idag  Ska vara monterad.
Kalmarsand  Återvinningsrummet (det första på området)  Hyresgästerna oroliga att de ska bli av med det vilket Håbohus sagt innan att det kan hända om de inte sköter det.  Kommer inte ske. 
Kalmarsand  Återvinningsrummet (det första på området)  Bättre skyltar önskas  Ny skyltning är på gång från kommunen. 
Kalmarsand  Bakom första garaget  Slyn behöver tittas på/tas bort  Utförs under hösten 2024. 
Kalmarsand  2b på framsidan Ta bort metallstolpen  Utfört. 
Plommonvägen  Gästparkering  Önskan om att man kan stå över natten, flera hyresgäster har barn på besök  Verkar inte gå att göra, samma regler ska gälla för alla gästparkeringar. 
Plommonvägen  8ans ingång baksidan  Röd bil som står där ofta   Aimo Park har inga anmälningar som kan kopplas till detta.
Plommonvägen  Ingångar på baksidorna  Märk dessa (kanske A och B) för att lättare kunna orientera sig i området Källaringång, kommer inte markeras ut. 
Plommonvägen  Ingångar på baksidorna  Sätt upp "skyltar" men hyresgäster i portarna på baksidorna  Källaringång, kommer inte markeras ut. 
Plommonvägen  Sophantering allmänt  Frågor om källsortering, också när 2an ska renoveras  Utfört. 
Plommonvägen  Återvinningscentralen  Hyresgästerna har inte fått kort, kommunen säger att de inte behöver det  Hämtas hos håbohus 
Plommonvägen  Slänten vid 8an, vid huvudentrén  förbättra jorden  Utfört. 
Plommonvägen  Vid pergolan och fontänen  Slipa och måla bänkar  Utfört. 
Plommonvägen  Träden/grusplanen bredvid fontänen  Ställ ner bord och bänk från 2an  Utfört. 
Plommonvägen  Piskställningen  Flyttas?  Görs inget, men synpunkten är lyft 
Plommonvägen  Allmänt  Önskar rensa själva men behöver hjälp med bortforsling  Kanske något att organisera till 2025. Under håll Sverige ren-dagen, eller något, kanske ett koncept. Hyresgästföreningen tar med sig till miljögruppen. Ta fram info ang. borttransport av trädgårdsavfall
Plommonvägen  Träden/grusplanen bredvid fontänen  Grill eller inte diskuterades  Kommer inte utföras. 
Plommonvägen  Pergolan  Hyresgästerna önskar att blombåtarna kommer tillbaka Kommer bli andra alternativ, behöver vara självbevattnande blomlådor. 
Plommonvägen  Pergolan  bind upp klätterväxterna  Utförs under hösten 2024. 
Plommonvägen  Fontänen  Fixas, den sprutar inte som den ska och står snett  Utfört. 
Plommonvägen  Baksidan av 8an gräsarmering behöver läggas där det saknas  Utförs under hösten 2024. 
Plommonvägen  huvudentré 8an  asfaltera där det ligger gräsarmering, lätt att snubbla på gärsarmeringen  Utgår. Fyller funktion. 
Plommonvägen  baksidan av 6an  Ta bort pallkragarna?  Utförs under hösten 2024. 
Plommonvägen  Grusrabatten  Fixa iordning  Utfört. 
Samtliga områden Utemiljö  Målning av soffor och bord ute behövs.  Utförs under hösten 2024. 
Skeppsvägen  Allmänt  plattläggningen sjunker  Hyresgäster uppmanas felanmäla
Skeppsvägen  4A ställ upp suggan  Utfört
Skeppsvägen  4. byt ut grannsamverkanskylten, gammal Arbete med att byta ut Grannsamverkasskyltar pågår under hösten 2024. 
Skeppsvägen  Allmänt  rikta upp skyltarna  Utfört 
Skeppsvägen  skylten in i området rikta rätt, visar fel nu  Utfört
Skeppsvägen  5M/parkeringen  Ta bort askkopp  Utfört
Skeppsvägen  Allmänt  belysningen, lyser länge på dagarna även nu när det är ljust  Tittas över det när det bli aktuellt igen. 
Skeppsvägen  Allmänt  Flera hyresgäster matar fåglar, råttorna äter det Hör av er till Håbohus om det fortsätter hända. 
Skeppsvägen  tvättstugorna  Sätt upp ordningsregler (30 min får någon annan använda tvättstugan)  Håbohus åtgärdar detta under 2024. De behöver se över all info i tvättstugorna generellt.
Skeppsvägen  Parkeringen mot Kalmarvägen  plocka bort båtarna och ställ dit något annat  Utfört 
Skeppsvägen  Skeppsvägen  Parkering längs Skeppsvägen hindrar framkomligheten och påverkar säkerheten/sikten när man ska gå över den. Kommunens parkeringar, hyresgästen uppmanas höra av sig till kommunen och lyfta frågan där. 
Skeppsvägen  Ang. träd  Stora gamla träden behövs ombesörjas, problemet är att de fäller bär och massa löv som ej tas hand om, vi måst ta hand om den biten annars har vi allt in i lägenheten. Vi som bor här ska inte behöva göra det arbetet som Håbohus ska ta hand om för allas trevnad. Tips ta hand om löven så slipper vi göra det jobbet, det finns säkert BÄTTRE SÄTT att ta hand om löven, än att bara blåsa ut löven på gräsmattan och efter stund har vi högar med löv framför trappan. TA HAND OM LÖVEN, faktum är att dessa träd står för nära husen. Det är kommunens. 
Slottskogsleden  Allmänt  Ej anlagda gräsmattor med enbart ogräs. Jag har dock sått egna gräsfrön utanför min altan. Ser illa ut. Skulle önska en häck utmed gångvägen. Det går en fastighetsgräns i marken, en del är kommunens och en del är Håbohus, Håbohus  arbetar med det. 
Slottskogsleden  Parkering Gärna en asfalterad parkering (den är i grus) Inget som kommer åtgärdas just nu, ligger inte i planen. 
Slottskogsleden  Gräsmattor  Iordningställande av våra uteplatser som gräs. Det är inte hyresgästernas uteplatser utan Håbohus yta, men det kommer åtgärdas. 
Slottskogsleden  Infarten till området   Gärna en vägbom in till området då de kör bilar i mycket hög hastighet. Kommer ej åtgärdas nu. 
Slottskogsleden  Allmänt/vid bäcken  Stängsel intill en bäck som rinner nära gångvägen samt buskar ut mot vägen från uteplatser Bäcken och gångvägen är kommunens. 
Sofielundsvägen  Sophantering allmänt  Regelbunden rengöring av soptunnor önskar. Är ibland ganska skitiga . Saknar återvinningscentral på gångavstånd därför hamnar skräp vid soptunnorna. Hushållsnära källsortering kommer komma, soptunnorna rengörs med jämna mellanrum. 
Sofielundsvägen  Utemiljö  Det ligger alldeles för mycket skräp längst gångvägarna och i buskar runt omkring bostäderna. Det känns inte alls trevligt att gå ut på promenad när man konstant ser skräp i diken och buskar. Håbohus plockar skräp tre gånger i veckan på området, kan vara kommunens mark som är skräpig. 
Sofielundsvägen  Cykelställ Cykelställen på gården behöver rensas från trasiga cyklar ser skräpigt ut.  Håbohus tittar över cykelställen under hösten 2024. 
Sofielundsvägen  Utemiljö Jag vill ha mer grönska, mer trädgårdskänsla och mer avskärmat mot Stockholmsvägen Finns ingen möjlighet till detta då tomten är för liten och det kostar mycket, hyresgästen uppmanas ta kontakt med kommunen och se om det går  att planerat mer på deras fastighet. 
Sofielundsvägen  Molokerna  Önskas lås på de stora sop-igloosarna (som man låser upp med sin egen dörrnyckel). Så är det i stan och fungerar utmärkt. Man bara väntar på att en olycka ska inträffa… Det springer en del folk på fyllan här på helgerna. Plus att vem som helst nu kan slänga ner precis vad som helst där.  Görs inte inne i områden, lås sätts på de moloker som är placerade där folk går förbi och slänger saker. 
Sofielundsvägen  Allmänt  Gärna ett till CYKELRUM = påverkar utemiljön positivt om man kan lättare kan ställa in cykeln. (Plus så klart bättre för cykeln om den inte står ute jämt.) Lätt tillgängligt i marknivå Finns inte möjlighet för det idag. 
Sofielundsvägen  Allmänt  GROVSOPRUM för sopsortering av kartong, tidningar, plast, metall, glas, batterier och elsaker. Kanske trevligast och fräschast om det blir utomhus? OBS att det i så fall ska ligga i kanten av området och vara snyggt och fint inhägnat med t ex träspaljéer (väggar + tak) och grönska, dvs absolut ingen ful sopstation på området! Kommer komma möjlighet för källsortering längre fram. 
Sofielundsvägen  Sandlådan  Sandlådan har blivit påkörd av bil vilket behövs åtgärdas så att barn inte gör sig illa .   Finns en sandlåda framför Sofielundsvägen 2 och bredvid 1:an. Håbohus kollar på detta under hösten 2024. 
Vänersborgsvägen  Sandlådan  Snygga till  Håbohus ser vad de kan göra våren/sommaren 2025. 
Vänersborgsvägen  Källaringången till lokalen  rensa upp och kolla så vatten rinner i brunnen  Åtgärdat. 
Vänersborgsvägen  Garagen  byt ut grannsamverkanskylten, gammal Arbete med att byta ut Grannsamverkansskyltar pågår under hösten 2024. 
Vänersborgsvägen  Bordet byt ut, ger stickor, gärna med ryggstöd